Kas valdo pasaulį?

  • Idealaus valstybės valdymo būdo buvo pradėta ieškoti dar prieš mūsų erą. Jį bandė surasti pirmieji filosofai tai Sokratas, Platonas, Aristotelis. Jie sakė kad „visų blogybių priežastis – santykiai tarp žmonių“. Senosios valdymo teorijos buvo patrauklios savo aiškumu, nedviprasmiškumu, prieštaravimų nebuvimu. Dar Sokratas yra pasakęs, kad „nė vienas žmogus nesiims jokio, net ir menkiausio darbo, kurio jis nėra mokęsis, – bet kiekvienas mano esąs pasirengęs imtis sunkiausio iš darbų – valdyti“. Savo veikale ,,Valstybė“, jis teigia, jog šalies valdymas turi būti lyg politinė ir dorovinė organizacija. Jos tikslas – aprūpinti piliečius viskuo, kas būtina jų gyvenimui. Platonas ieškojo panašumo tarp valstybės ir žmogaus organizmo bei viso pasaulio. Šiame Platono veikale bene pirmą kartą pastebimas bandymas apibūdinti valdymo stilius : timokratija – vadovavimo stilių lemia vadovo ambicijos, valdžios troškimas, oligarchija – tai santvarka, paremta turto cenzu, o pagrindinis vadovo veiklos motyvas yra gobšumas, demokratija – valstybinės pareigos skirstomos burtų ar rinkimų būdu, o visi piliečiai lygūs, tironija – vadovavimo stilių formuoja žiaurūs žmogaus polinkiai.
  • feodalism
  • Vėliau, viduramžiais Europoje įsigalėjo feodalizmas. Iki šiol ginčijamasi dėl feodalizmo pradžios. Vieni užuomazgas mato Romos imperijoje klestėjimo laikais tuometinėse barbarų žemėse. Kiti tai sieja su didžiuoju tautų kraustymusi. Diduma istorikų feodalizmo pradžią datuoja VIII amžiumi. Galutinis feodalizmo įsigalėjimas Vakarų Europos siejamas su IX-XI amžiumi. Su feodalinių santykių raida Vakarų Europos visuomenėje iškilo trys skirtingos gyventojų grupės: dvasininkija, bajorija, valstietija. Pirmosios dvi grupės buvo aukštesnieji, priviligijuotieji luomai, o trečioji – žemesnė, be privilegijų. Feodalizmo esmė – silpnesniojo pasidavimas stipresniojo globai. Kito globai pasidavęs asmuo nuo VIII a. imtas vadinti vasalu. Globėjas tapdavo senjoru. Priimdamas senjoro globą, vasalas duodavo jam ištikimybė priesaiką. Ši ceremonija vadinosi omažo aktu. Pasižadėdamas visur jam padėti, ginti jį nuo priešų, vykdyti nurodymus ir atlikti jam patikėtą tarnybą. Senjoras savo ruožtu įsipareigodavo saugoti vasalą, rūpintis juo ir niekam neleisti jo skriausti. Pasidavęs senjoro globai, vasalas gaudavo iš jo kokią nors nuosavybę, dažniausiai žemės. Ši vadinta beneficija ir buvo skiriama už karinę tarnybą iki gyvos galvos be teisės ją perduoti paveldėtojams. Ilgainiui senjoro vasalui perleista žemė imta vadinti feodu. Vėliau vasalai galėdavo savo valdas perleisti kitiems, savo vasalams. Kiekvienas senjoras galėjo turėti kelis ar keliolika vasalų, sudariusių leninė grupę. Atskiros leninės grupės buvo tarpusavy susijusios: vienos lenų grupės senjoras kitoje galėjo būti vasalas ir pan. Tokiu būdu susiformavo feodalinė hierarchija. Šioje Hierarchijoje karalius teoriškai buvo vyriausias senjoras, tačiau praktiškai valdė tik savo tiesioginius vasalus. Jis sunkiai priversdavo paklusti tuos asmenis, kurie nebuvo jam tiesiogiai pavaldūs. Taip išaugo vasalų galia savo žemėse, išplito tarpusavio karai dėl įtakos ir turtų.
  • Tačiau grįžkime į  XXI a. Kas dabar valdo mus? Juk feodalinė santvarka jau seniai sugriuvo ir įsivyravo demokratija. Kiekvienas iš musų gali eiti balsuoti ir net mes patys galime dalyvauti valstybės valdyme. Bet ar tikrai? Nejaugi yra kokios nors slaptos jėgos, kurios mus valdo?
  • Bilderberg grupė – Bilderbergo grupė (angl. The Bilderberg Group) yra maždaug 130 įtakingų verslininkų, finansininkų ir politikų grupė, kuri kartą metuose renkasi koferencijoje, kurioje dalyvauja tik kviestiniai dalyviai. Buvęs JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas bei Pasaulio banko prezidentas Paul Wolfowitz – vieni iš grupės narių. Josios pavadinimas kilęs nuo Bilderbergo viešbučio Nyderlanduose, kur vyko pirmasis oficialus grupės susitikimas 1954 metais, pavadinimo. Tuo metu grupės siekis buvo skatinti supratimą, bendravimą tarp Vakarų Europos ir Šiaurės Amerikos neformaliuose susitikimuose.Kai kurių konspiracijos teoretikų manymu, grupė ir joje esantys elitiniai lyderiai yra atsakingi už valdžių perversmus, rinkimų rezultatų klastojimus ir net žmogžudysčių užsakymus. Konspiracijos teorija teigia, kad ši grupė vairuoja pasaulio politiką. Vienas iš buvusių Bildergergerių pasakė, kad viename susitikime jie planavo atidaryti Kinijai duris į pasaulio areną ir po kelių mėnesių, JAV prezidentas Richard Nixon nuvyko į Kiniją, ir pakvietė ja dalyvauti pasaulio politikoje. Taip pat pagal šaltinius Arkanzaso gubernatoriui Bill Clinton 1991 metų Bilderberg susitikime David Rockefeller buvo pasakyta kaip svarbu yra sukurti Šiaurės Amerikos prekybos sąjungą ir tai yra Bilderberg grupės prioritetas.Kiekvienais metais šalia narių branduolio pasirodo nauji veidai, kurie atrenkami atsižvelgiant į jų perspektyvą politikoje. Kiti, tapę politiškai nenaudingais, yra išmetami. Douglas Wilderis, pirmasis juodaodis Jungtinių Amerikos Valstijų gubernatoriusbuvo pakviestas į organizaciją tada, kai jo politinė karjera žaibiškai kilo aukštyn, tačiau 1984 metais, kai jam pavyko surinkti tik truputį daugiau nei vieną procentą balsų demokratiniuose prezidento rinkimuose, buvo išbrauktas iš narių sąrašo. 1991 metais bilderbergeriams pasisekė, kai jie nuatarė pasikviesti Arkanzaso gubernatorių Billa Clintoną į savo susibūrimą. Po metų jis buvo išrinktas JAV prizidentu.

famous-bilderberg-members

”Bilderbergai tai pati slapčiausia ir šiuolaikinių slaptų grupių. Ši grupė tokia slapta, kad ji net neturi pavadinimo ir narių sąrašo. Yra keli žinomi nariai, kadangi mes juos matėme vykstant į susirinkimą ir keli nariai prakalbo, todėl mes galime daugmaž suvokti kas dalyvauja susitikimuose, kurie yra stipriai dangstomi ir su stipria apsauga.” -Jim Marrs, autorius ir žurnalistas.

”Po kelias dešimt metų mes visi gyvensime Nacių Vokietijos tipo visuomenėje”- David Icke.

Masonai („laisvieji mūrininkai”) – bene prieštaringiausiai vertinama organizacija pasaulyje. Vieniems tai – bandymas įgyvendinti nuostabią idėją, kai sukuriama bendrija, kurios nariai, vadovaudamiesi broliška meile, parama ir teisingumu, rūpinasi dvasios bei moralės vertybėmis, nuolat siekia tobulėti. Kitiems ši organizacija dėl savo slaptumo ir atliekamų ritualų yra ne kas kita kaip sekta. Tretiems masonai yra klika, į kurią patenka tik turtingi ir galingi žmonės, siekiantys dar daugiau galios ir valdžios. Galiausiai masonai įvardijami kaip pasauliniu mastu veikianti įtakinga organizacija, rengianti ir įgyvendinanti sąmokslą užvaldyti pasaulį.

Konspiracinės teorijos šalininkai teigia, jog masonai yra pavojingi visai pasaulio žmonijai ir rengia sąmokslą užvaldyti pasaulį. Yra begalė šios teorijos variacijų. Vienoje jų teigiama, kad masonerija nėra švietimo amžiaus kūrinys, jos šaknys glūdi daug giliau. Masonų ištakų reikia ieškoti dar XI a., Kryžiaus žygių laikais, kada susikūrė karingas Tamplierių ordinas. Įkūrus Europos Sąjungą, kuri, anot teorijos šalininkų, irgi yra „laisvųjų mūrininkų” kūrinys, masonų įtakai buvo pajungta visa Europa. Siekdami vienos ekonominės sistemos, vienos vyriausybės, masonai veikia ne ginklu, bet užvaldydami informavimo priemones, per jas pajungdami masių mąstymą taip, kad žmonės priimtų jų mintis lyg jos būtų jų pačių.

masonai

Teorija teigia, jog žmonijai reikia kuo skubiau imtis ryžtingų veiksmų, siekiant sustabdyti masonus – slaptai veikiančių ir pavojingų konspiracininkų organizaciją, kuri jau netoli savo tikslo užvaldyti pasaulį. Patys masonai kategoriškai atmeta tokius kaltinimus. 2003 metais buvo įkurtas judėjimas M. A. S. O. N. (masons against slanderous offensive nonscence), kurio tikslas – teikti informaciją apie masonus, siekiant, jog organizacija būtų tinkamai suvokta ir deramai įvertinta. Judėjimo iniciatoriai teigia, jog 6 milijonai žmonių (tiek apytiksliai yra masonų visame pasaulyje) negali turėti vienodo tikslo ir veikti taip suderintai, kad jis būtų įgyvendintas.

Masonų slaptumas ir įtaka politiniam procesui lieka vieša paslaptis. Tenka pasikliauti tuo, ką apie save skelbia patys masonai, grožėtis šios organizacijos idealais bei skiriamais labdarai milijonais.

Konspiracijos teorijos šalininkai teigia, jog masonų brolijai priklauso ir taip jų įtaką pasauliniu mastu užtikrina įvairių valstybių vadovai. Tarp jų – ir Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Vinstonas Čerčilis.

Jų bendras šūkis yra yra „ moralė, dėl kurios sutaria visi žmonės, t.y. būti gerais ir sąžiningais žmonėmis“. Masonai turi tris pagrindines ložes: žemiausioji _ Mėlynoji ložė pradedantiesems yra suskirstyta į tris pakopas: pradedantieji, mokiniai, padėjėjai ir mokytojai; tada Jorko Rita – ložė turinti 10 pakopų; galiausiai Škotiškoji ložė, turinti 32 pakopas asmuo, pasiekęs 33 laipsnį tampa valdžios simpoliu, valdančiu 32 žmogiškojo stuburo slankstelius.

Įšventinant į kito laipsnio masonus, atliekamas ritualas ir duodama priesaika. Nepaisant pastarųjų bandymų tapti skaidresne organizacija, masonai ir šiandien išlieka tokie pat paslaptingi ir gyvibingi.

Tačiau didžiausia ir populiariausia teorija yra vadinamoji New World Order, tai yra sąmokslas pavergti žmonija, viso pasaulio vyriausybės yra kontroliuojamos kelių išrinktųjų. Jų tikslas yra iš esmės paversti žmones į robotus, kur jie negali galvoti už save ir turi visiškai priklausyti nuo New World Order vadovų. Tikriausiai galvojat, kad tai absoliuti nesamonė ir kad taip negali būti. Kaip keletas išrinktųjų gali valdyti milijardus žmonių? Manoma, kad savo tikslų jie siekia įvairiais būdais. Teigima, kad New World Order siekia įvesti viena pasaulinia valiutą, nes taip patogiau valdyti žmonių pajamas ir jiems beveik pavyko. Vis daugiau žmonių pradeda naudotis SKAITMENINIĄ valiuta. O Europoje vis didiasnę galią įgauna euras. Įvairiuose kraštuose, žmonės turi vis kitokia religiją. New World Order bando sukurti tik vieną religija visiems žmonės, t.y. mokslas. Mokyklos taps sistemos indoktrinacijos ir propaganda. Švietimas daugiausia dėmesio skirs mokyti žmones elgtis taip, kaip jie sakė ir sekti nurodymus. Jie taip pat siekia kontroliuoti išteklius. Gamtos ištekliai yra NWO valiuta. Jie kontroliuos ribotus išteklius, pavyzdžiui, naftą taip jie užtikrina, kad žmonės, priklausys nuo jų. Bus panaikintas privatumas. Privatumo išliks vis mažiau ir mažiau. Naujosios pasaulio tvarkos tikslas yra tiksliai žinoti, ką kiekvienas daro visą laiką. Siekiant kontroliuoti vis daugiau, bus pasitelkta policija, kuri visiškai suvaržys mūsų gyvenimus.

New World Order

Kas už viso to slypi? Kas yra tie išrinktieji? Mano, kad tai yra jau ankščiau minėtos slaptosios draugijos: Masonai, „Illuminati“. Teigiama, kad dvasininkai visada buvo New World Order širdis.

Juk tai yra organizacija, pavyzdžiui, Vatikanas, turintis senovės žinių, siekia  jas išlaikyti paslėptas nuo visuomenės. Taip pat išrinktiesiems, kaip daugelis tikriausiai numanėt, priklauso karaliai. Juk

daugelyje šalių vis dar svarbi, karaliaus ar jų šeimos narių nuomonė. O patys monarchai stengiasi išlikti ir labai vertina kraujo ryšį. NWO veikia, kaip ankščiau minėta feodalinė piramidė. Pačiame piramidės viršuje yra galingiausi, tai yra slaptosios draugijos, dvasininkija ir karaliai.

Žemiau yra pusiau slaptos draugijos, bankai ir korporacijos. Centriniai bankai siekdai kontroliuoti pinigų pasiūlos ir palūkanų normas. Centrinis bankas kiekvienoje šalije yra vienas, tai yra geriausias būdas kontroliuoti tautos. Korporacijos kontroliuoja išteklius, media, mediciną. Kontroliuodami svarbiausius išteklius t.y. maistą, naftą, jie paveikti vyriausybes. Žiniasklaida yra dar vienas svarbus komponentas. Naudodami reklamą jie gali nukreipti žmonių dėmesį, reguliuojant mediciną NWO gali tiesiogiai paveikti organus, tiek fiziškai, tiek protiškai, žmonėms. Žemiau yra vyriausybės, jų priemones yra: karas, kuris yra labai brangus ir reikalauja vyriausybių išpūsti savo valiutą ir apmokestinti savo piliečius. Taip pat karu jie gali pasiekti tiesioginių savo tikslų. Per „Juodasias operacijas“ vyriausybės aktyviai stengiasi finansuoti ir plėtoti slaptas operacijas, kurios leidžia NWO experiementuoti ir kurti: naujas technologijas, psichologinius metodus siekiant toliau kontroliuoti žmones. Taip pat pasitelkdami mokesčius, kurie eina tiesiai į NWO kontroliuojamus bankus ir yra naudojami toliau pavergti piliečius ir praturtėti savo šeimininkams. Dar žemiau seka propogandai skleisti naudojami įrankiai t.y. religija, mokslas, švietimas. O pačioje apačioje, įrankiai ir technika. Tai yra kyšininkavimas, šantažas ir žmogžudystės, Jei visa kita nepavyksta, jie tave užmuša. Visa tai pasitelkdami, jie vadovaujasi „Skaldyk ir valdyk“ principu, Paverčia tautas priešiškas viena su kita ir taip jie išlikdami užkulisiuose, manipuliuoja žmonėmis.

Su New World Order  yra siejamas net JAV atsiradimas. Amerika buvo įkurta žmonių, kurie nori pabėgti nuo tironijos Britanijoje. Jiems atsibodo karaliaus ir dideli mokesčiai Didžiojoje Britanijoje.

Netrukus po Amerikos įkūrimo buvo įsteigtas pirmasis centrinis bankas. Bankas susiduria su stiprią opoziciją. Tuo tarpu Britanijos karalius Jurgis III buvo nusiminęs dėl ir buvo parengas planas, kaip atsiimti ilgaamžę savo „Virginia Company“. 1812 karas buvo Didžiosios Britanijos bandymas atgaivinti Ameriką. Tai nepavyko. Nusiminusi dėl praeities nesėkmių, Didžioji Britanija vėl padarė žingsnį atsiimti  Ameriką. Britų agentų buvo gausu visoje šalyje, jie dirbo užkulisiuose, išmaišyti problemų ir padalinti Amerikoje. Pagrindinė jėga pilietinio karo vėl buvo Britanija nes bandė susigrąžinti savo prarastą įmonę. Su New World Order  siejamas ir komunistų manifestas. Derindamas su Iliuminatai planus, Karlas Marksas paskelbė Komunistų manifestą, kaip kitą žingsnį kuriant visuotinę kontrolę. Taip pat kai kurie mano, jog NWO sukėlė abu Didžiuosius karus. jie norėjo Caro Nikolajaus II pašalini iš Rusijos ir įvesti komunizmą. Taip pat buvo siekima sukurti centrinius valdymo organus, vadinama Tautų Lyga. Tautų Lyga galiausiai buovo atmesta Senato todėl NWO laikinai ją sustabdė. Sovietų Sąjunga buvo įsteigta NWO, kad visuomenė galėtų dirbti pagal komunizmą. O Antrasis Pasaulinis turėjo keletą tikslų. Žydai buvo persekiojami. Iš šio persekiojimo rezultatas Izraelio valstybė, kuri yra pagrindinis komponentas ir ateities NWO planai. Izraelio Valstybė buvo įkurta Britanijos ir bankininkų, pavyzdžiui, Rothschildų po ilgų terorizmu ir kraujo praliejimo. Izraelio Valstybė toliau tobulino sionizmo, vienas NWO pirminių priemonių dominavimo pasaulyje didėja. Net ES buvo sukurta , kad būtu priartėta prie vienos pasaulinės valiutos. Teigiama, kad NWO sukūrė Bilderberg Grupe, nužudėJohn F. Kenedy, sukėlė Finansų krizę. Mano, kad šiuo metu ji planuoja trečia pasaulinį karą .

Ar tikėti visomis šiomis teorijomis, jūsų valia.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *